Доска бесплатных объявлений и товаров orlada.com
Останні новини
Навіщо нам потрібна Атлантида?
Навіщо нам потрібна Атлантида?«Платон мені друг, але істина дорожче", - сказав колись Аристотель про...
детально...
Істота, відвідує вночі молодих чоловіків
Істота, відвідує вночі молодих чоловіківНа відміну від інших чудовиськ, суккуби і споріднені їм менади керують...
детально...
Ігор Беркут. Велика зрада. 04.03.2016
Все більше зради, все менше пэрэмог;
детально...
Основна причина появи паразитів в організмі
До 20-25 років внаслідок харчування мертвої пі щей відбувається заміна...
детально...
Вселенська зрада ПАТРІАРХІВ
Нещодавно сталася подія, про якe говорять багато і ще будуть говорити ...
детально...
5 супер здібностей які є у кожної людини
Друже, а ти знав, що ти дуже крутий?nn Так, так, не оглядайся, ми до т...
детально...
Трохи цікавих фактів про США
детально...
Вплив фільмів на громадську думку
Мій колега приїхав з Японії - прожив там останні 3 роки. як хобі - ход...
детально...
Приклад незалежної Латвії для України
Приклад незалежної Латвії для УкраїниУ 70-80-ті роки в структурі виробленого національного доходу Латвійськ...
детально...
Ассасини
АссасиниВплив асасинів на історію величезна. Чудові воїни, вони були "середньо...
детально...
Новини

Як харчуватися взимку, щоб не захворіти

Скорочення світлового дня і зниження температури взимку впливають на роботу організму: імунна система стає більш уразливою, сповільнюється обмін речовин, знижується вироблення серотоніну (гормону радості), а також рухливість і працездатність. У цей період потрібно більше калорій для підтримки теплообміну, тому зимове меню повинно бути особливим. Яких же правил слід дотримуватися в сезон холодів?

"Важливо дотримуватися правильного режиму харчування, їсти маленькими порціями п'ять разів на день (одна порція - не більше 250 г для жінок, 300 г - для чоловіків). Білки, жири і вуглеводи повинні надходити в організм у співвідношенні 1:1:4 (100 г білка, 90-100 г жиру, 400 г вуглеводів) ", - коментує кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, дієтолог Анна Каршіева.

Взимку корисним є споживання білкових продуктів - це м'ясо, риба і птиця. Окремим пунктом стоять кисломолочні продукти: без сиру, кефіру, сметани і йогурту повноцінний зимовий раціон немислимий. Перш за все це дієтичні продукти, які можуть вживати як дорослі, так і діти. Серед кисломолочного асортименту є маса продуктів зі зниженим вмістом жиру, тому вони корисні людям похилого віку і тим, хто легко набирає зайві кілограми. Ще одна перевага кисломолочних продуктів в тому, що містяться в них корисні бактерії і біфідовмісні допомагають імунітету краще справлятися з ГРВІ та грип.

У зимовому меню повинні також бути присутнім "сезонні" овочі (білокачанна капуста, брокколі, буряк, редька, морква, селера, цибуля-порей, ріпа), що містять велику кількість корисних мінеральних речовин і вітамінів.

"Не обійтися і без вуглеводів, що містяться в кашах, хлібі, злакових продуктах, які дають організму енергію. У правильному раціоні повинні бути присутніми часник і ріпчаста цибуля, зелень і салати - вони служать джерелом фітонцидів (антимікробні речовини) , за допомогою яких організм протистоїть інфекціям ", - рекомендує А.Каршіева.

За словами дієтологів, гарячий суп взимку необхідно їсти кожен день - овочевий і на м'ясному бульйоні, на обід чи на вечерю. Він набагато швидше насичує, а засвоюється легше. Тому охочим схуднути можна влаштовувати дієти, до складу яких входять різні супи, переважно вегетаріанські, але можна включати в меню перше з нежирним м'ясом і рибою.

Тим часом не можна забувати про вітаміни. Дієтологи радять вживати взимку якомога більше цитрусових, що містять ефірні масла, велика кількість вітаміну С, який ефективно протистоїть вірусним інфекціям, поширеним в холодний час.

"Квашена капуста є хорошим джерелом вітаміну С (норма - 150 г на добу). Заповнити нестачу вітамінів допоможуть і заморожені ягоди - полуниця, вишня, смородина. Їх можна розморозити і з'їсти з йогуртом або сиром. Головне - дотримуватися технології заморозки, щоб зберегти поживну цінність ягід ", - відзначає А.Каршіева.

Не менш важливий і вітамін А, який впливає на функціонування слизових оболонок, стан шкіри і забезпечує нормальний зір. Його основним джерелом є фрукти і ягоди оранжевого і червоного кольору.

Корисно включити в меню сухофрукти - всього 10-20 г в день забезпечують організм натуральними вітамінами С, Р, РР і Е. Крім того, вони мають лікувальні властивості: чорнослив і інжир - відмінний засіб проти закрепів, а фініки мають сечогінну дію і незамінні при проблемах з нирками.

За словами А.Каршіевой, взимку слід дотримуватися питного режиму: загальна кількість споживаної рідини повинна бути не менше двох літрів на день. Крім води рекомендується споживання теплого зеленого чаю з лимоном або лаймом, морсу або компоту.

Фахівці в один голос заявляють, що правильне харчування має бути помірним і різноманітним. В цьому випадку організм буде одержувати максимум необхідних корисних речовин і зможе боротися з холодом, депресією і вірусними захворюваннями.

"Взимку ми зазвичай набираємо вагу. Щоб не повніти, потрібно займатися спортом, кататися на лижах, ковзанах, більше рухатися і частіше бувати на свіжому повітрі", - нагадує А.Каршіева.

Фахівці рекомендють заказать курсовую работу на сайті zakazat-kursovik.kiev.ua по вигідним цінам.

Коментарі

Поки що коментарів немає.

Додати коментар

Випадкові новини
Прикрашаємо будинок дзеркалами за законами Фен-шуй
На сьогоднішній день дзеркало є не тільки інструментом для вирішення п...
детально...
Веб-камера в гнізді сов сипух - зовнішня
Веб-камера показує вид на совині гніздо (вид зовні).
детально...
Секретні території. Безсмертя. Життя без тіла
Секретні території. Безсмертя. Життя без тілаЯк зміниться людина в майбутньому? Вчені впевнені, що людська душа і р...
детально...
Реклама
Випадкові новини
Листи з майбутнього
Кілька років тому молодий петербурзький інженер Дмитро, нещодавно закі...
детально...
Молоко і сир рятують від недоумства
Молоко і сир рятують від недоумстваЩоденне споживання молочних продуктів сприятливо впливає на когнітивні...
детально...