Доска бесплатных объявлений и товаров orlada.com
Останні новини
Навіщо нам потрібна Атлантида?
Навіщо нам потрібна Атлантида?«Платон мені друг, але істина дорожче", - сказав колись Аристотель про...
детально...
Істота, відвідує вночі молодих чоловіків
Істота, відвідує вночі молодих чоловіківНа відміну від інших чудовиськ, суккуби і споріднені їм менади керують...
детально...
Ігор Беркут. Велика зрада. 04.03.2016
Все більше зради, все менше пэрэмог;
детально...
Основна причина появи паразитів в організмі
До 20-25 років внаслідок харчування мертвої пі щей відбувається заміна...
детально...
Вселенська зрада ПАТРІАРХІВ
Нещодавно сталася подія, про якe говорять багато і ще будуть говорити ...
детально...
5 супер здібностей які є у кожної людини
Друже, а ти знав, що ти дуже крутий?nn Так, так, не оглядайся, ми до т...
детально...
Трохи цікавих фактів про США
детально...
Вплив фільмів на громадську думку
Мій колега приїхав з Японії - прожив там останні 3 роки. як хобі - ход...
детально...
Приклад незалежної Латвії для України
Приклад незалежної Латвії для УкраїниУ 70-80-ті роки в структурі виробленого національного доходу Латвійськ...
детально...
Ассасини
АссасиниВплив асасинів на історію величезна. Чудові воїни, вони були "середньо...
детально...
Новини

Цільнозернові продукти захищають від раку

Вживання продуктів, багатих на клітковину, може знизити ризик розвитку раку кишечника. До такого висновку прийшли вчені з Імперського коледжу Лондона (Imperial College London) і Університету Лідса (University of Leeds), пише The Daily Mail.

Фахівці проаналізували дані 25 раніше проведених досліджень, в яких взяли участь близько 2 млн осіб. В результаті вони виявили, що щоденне споживання 10 г клітковини знижує ймовірність розвитку пухлини кишечника на 10%. А додаткові 90 г цільнозернових продуктів на день (три порції) скорочували ризик захворювання на 20%.

"Вживання великої кількості клітковини, яка міститься в цельнозерновом хлібі, коричневому рисі, вівсяних пластівцях і кашах, значно знижує ризик розвитку колоректального раку (рак товстої і прямої кишки). Чим більше ви їсте клітковини, тим краще. Вона робить благотворний вплив на кишкову флору навіть в малих порціях ", - відзначає епідеміолог Дагфінн Він.

Дослідники відзначають, що клітковина, яка міститься в овочах, фруктах і бобових, не володіє такими властивостями.

Раніше вчені заявили, що клітковина балансує рівень цукру в крові, підтримує відчуття ситості, допомагає управляти вагою, знижує ризик розвитку діабету 2-го типу і серцево-судинних захворювань, благотворно впливає на імунітет.

Результати дослідження опубліковані в British Medical Journal.

Коментарі

Поки що коментарів немає.

Додати коментар

Випадкові новини
Дефіцит вітаміну D призводить до раптової смерті
Дефіцит вітаміну D призводить до раптової смертіНестача вітаміну D в 2 рази підвищує ймовірність раптової смерті. До т...
детально...
Раніше грудних дітей оперували без наркозу, тому що думали, що вони не відчувають біль.
Раніше грудних дітей оперували без наркозу, тому що думали, що вони не відчувають біль.Впевненість у тому, що маленькі діти не відчувають больових відчуттів,...
детально...
Створено ліки, здатні продовжити життя хворих на рак
Створено ліки, здатні продовжити життя хворих на ракАмериканське Управління з контролю за харчовими продуктами і лікарськи...
детально...
Випадкові новини
Люди віщі
Люди віщіВолхви БІЛИЙ ВОЛХВ - владико (звернення), волхв племінного союзу. ВО...
детально...
Кулачний бій
Кулачний бійКулачний бій - потіха, що представляє собою бій кулаками. Існує на Рус...
детально...