Доска бесплатных объявлений и товаров orlada.com
Останні новини
Навіщо нам потрібна Атлантида?
Навіщо нам потрібна Атлантида?«Платон мені друг, але істина дорожче", - сказав колись Аристотель про...
детально...
Істота, відвідує вночі молодих чоловіків
Істота, відвідує вночі молодих чоловіківНа відміну від інших чудовиськ, суккуби і споріднені їм менади керують...
детально...
Ігор Беркут. Велика зрада. 04.03.2016
Все більше зради, все менше пэрэмог;
детально...
Основна причина появи паразитів в організмі
До 20-25 років внаслідок харчування мертвої пі щей відбувається заміна...
детально...
Вселенська зрада ПАТРІАРХІВ
Нещодавно сталася подія, про якe говорять багато і ще будуть говорити ...
детально...
5 супер здібностей які є у кожної людини
Друже, а ти знав, що ти дуже крутий?nn Так, так, не оглядайся, ми до т...
детально...
Трохи цікавих фактів про США
детально...
Вплив фільмів на громадську думку
Мій колега приїхав з Японії - прожив там останні 3 роки. як хобі - ход...
детально...
Приклад незалежної Латвії для України
Приклад незалежної Латвії для УкраїниУ 70-80-ті роки в структурі виробленого національного доходу Латвійськ...
детально...
Ассасини
АссасиниВплив асасинів на історію величезна. Чудові воїни, вони були "середньо...
детально...
Новини

Оселедець знижує ризик інсульту

Вживання риби два-три рази на тиждень допомагає знизити ризик виникнення інсульту. До такого висновку прийшли вчені з Каролінського інституту в Стокгольмі (Karolinska Institutet in Stockholm), повідомляється в журналі Stroke.

Як пишуть автори роботи, омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі у великій кількості, знижують вірогідність виникнення інсульту завдяки позитивному впливу на артеріальний тиск і рівень холестерину в крові. Висновок фахівців грунтується на результатах 15 масштабних досліджень, проведених в США, Європі, Японії та Китаї. В експерименті взяли участь 400 тис. добровольців у віці від 30 до 103 років: їх запитували, як часто і яку саме рибу вони споживають, а потім стежили за їхнім здоров'ям протягом 4-30 років. В результаті інсульт був діагностований лише у 9400 чоловік.

"Пояснити настільки значний вплив споживання риби на ризик виникнення інсульту можна високим вмістом в ній корисних і поживних речовин, зокрема омега-3 жирних кислот. Щоб оцінити користь риби, досить вживати її два-три рази на тиждень ", - говорить доктор Даріуш Мозаффаріан, доцент кафедри епідеміології Гарвардської школи суспільної охорони здоров'я (Harvard School of Public Health). За словами вчених, блюда з риби також багаті вітаміном D і селеном, які корисні для сердечників.

Д.Мозаффаріан зазначив, що найбільше омега-3 жирних кислот міститься в жирній рибі, наприклад, в лососі або оселедця . Представники Американської кардіологічної асоціації (American Heart Association) стверджують, що для профілактики інсульту необхідно вживати рибні страви мінімум два рази на тиждень.

Раніше вчені під керівництвом Д.Мозаффаріана довели, що тунець і інші різновиди жирних сортів риби, запечені або приготовані на грилі, сприяють підтримці нормального ритму серця.

Коментарі

Поки що коментарів немає.

Додати коментар

Випадкові новини
В Подмосковье семью из трех человек насмерть забили битой
Хакери з угрупування Anonymous напередодні, 20 січня, захопили офіційн...
детально...
Зниклі цивілізації
Зниклі цивілізаціїЗ тих пір, як люди знайшли можливість, здатність і бажання до подороже...
детально...
МКАД перекрили через палаючої "Газелі"
МКАД перекрили через палаючої "Газелі"Вранці 24 січня на 59-му км МКАД загорілася "Газель", в результаті чог...
детально...
Випадкові новини
Патагонская мара
Мари (лат. Dolichotinae), також відомі як Патагонские зайці або Патаго...
детально...
Святі сходять з ікон
Святі сходять з іконЗ іконами пов'язано чимало загадкового. Це і мироточення, і чудесні зц...
детально...